SOCIALRESPONSIBILITY

WHAT WE CARE ABOUT

SOCIALRESPONSIBILITY

WHAT WE CARE ABOUT
brunotti

OUR COMPANY

Eight million tons of plastic enters our oceans every year and at this moment only 14% of plastic is actually recycled. We continue to produce and throw away vast amounts of plastic every day with no real change in sight

We can not change the world, but we can contribute by trying to do as much as we can to decrease this throw-away culture we are living in at this moment! 

BRUNOTTI HEADQUARTERS

AFVAL

AFVALVERWERKING

Al het afval wordt vanaf de werkplek gescheiden. Een papierbak en restafval bak. Papier wordt apart opgehaald door Remondis en 100% gerecycled.

 

FSC PAPIER

USE OF FSC PAPER

Al het papier dat binnen Brunotti gebruikt wordt is van FSC kwaliteit = verantwoorde herkomst of is 100% recycled papier. Primair is de doelstelling REDUCE: we doen er alles aan om minder papier te gebruiken (alleen printen indien echt nodig) Er wordt gestimuleerd om dubbelzijdig te printen in zwart-wit, bij in uitzondering kleur

ENERGIE

ELECTRA

Het gehele het pand is voorzien van LED lampen of zuinige TL balkenElke afdeling heeft eigen centrale licht schakeling waardoor men als laatste van de afdeling altijd centraal al het licht uit kan doen.Toiletten en keuken zijn voorzien van bewegingsmelders zodat licht niet onnodig blijft branden indien er geen mensen aanwezig zijn.

Iedereen schakelt bij einde werkzaamheden zijn computer en scherm uitDe electra komt per 2020 100% duurzaam van het Nederlandse Wind Milieukeur (SMK – Stichting Milieukeur) 100% groene stroom die duurzaam door windparken in NL is opgewekt.

De verlichting van het pand aan de buitenkant zijn we mee gestopt, alleen nog via lampen die aangaan met bewegingsmelders.

DUURZAAM

KANTOORARTIKELEN

Meer artikelen die gemaakt worden van gerycelde materialen zoals een muismat van kurk, notitieboekjes van gerecycled of FSC papier etc.

We maken geen branded suiker en melk zakjes meer, alleen groot verpakkingen om het afval te minderen.

TRANSPORT

LOGISTICS

Bulk packagingom minder waste te hebben in het verschepen van producten

Werken met transportbedrijven die ook sustainablezijn, zoals bedrijf Rhenus en Fedex

HET MAGAZIJN

ENERGY

CO2 NEUTRAAL

Het Brunotti Magazijn is geheel C02 Neutraal!

Electra wordt door Zonnepanelen opgewekt die in 2018 geplaatst zijn. Er is zoveel opwekking van energie dat we over houden en het overschot aan het netwerk leveren

Verwarming komt door houtkachels die op houtsnippers gestookt worden.

 

PACKAGING

VERPAKKINGSMATERIAAL

Alle dozen waarin Brunotti goederen worden verscheept vanaf de fabrikant, worden hergebruikt. We informeren onze klanten bewust met een aanduiding op de dozen dat men “gebruikte” dozen ontvangt om aan vermindering van het afval te werken (REDUCE) en vragen ze om de dozen bij het papierafval te laten recyclen.

Nieuwe dozen zijn of FSC karton of 100% van gerecycled karton. Ook de E-shop dozen.

AFVAL

AFVALVERWERKING MAGAZIJN

Restafval gaat naar verbrandingscentrales waar energie uit opgewekt wordt.Ook op het hoofdkantoor worden alle dozen hergebruikt.

Dozen die niet geschikt zijn voor hergebruik voor het sturen van onze goederen naar retailers, maar nog wel bruikbaar zijn worden apart bewaard en aan een goed doel gegeven voor gebruik (o.a. de voedselbank)

 

A SUSTAINABLE FUTURE

Good design is sustainable design.

BACK TO OVERVIEW PAGE